O stranici

Život bez glutena je informativni portal na kojem ćete pronaći sve korisne informacije vezane uz gluten i celijakiju te dodatne informacije kao što su mjesta na kojima možete kupiti proizvode bez glutena, popis proizvoda na sniženjima, popis restorana koji nude bezglutensku hranu, zanimljive i ukusne bezglutenske recepte, i mnoge druge.

Naš cilj je pružiti točne, općeprihvaćene informacije bazirane na najnovijim znanstvenim otkrićima. Može se dogoditi da iste budu u suprotnosti s vašim mišljenjem ili iskustvom jer često iz različitih izvora i znanstvenih istraživanja dobivamo sasvim oprečne informacije kada je u pitanju zdravlje i zdrav način prehrane. Informacije koje su se nekad smatrale točnima i općeprihvaćenima, danas su zastarjele i opovrgnute najnovijim znanstvenim otkrićima. No, znanost ne staje. Svakim danom se dolazi do novih spoznaja koje služe na korist čovjeku i njegovom zdravlju.

Međutim, uz sve današnje mogućnosti, opremljenosti i medicinu, još uvijek ne postoji jednoznačan odgovor na pitanje koji je najzdraviji način života. Svakodnevnim nametanjem medija dobivamo iskrivljenu sliku o prehrani, nameću nam se dijetni režimi, ponekad i sasvim suprotne informacije o dobrim i lošim mastima i uljima, ugljikohidratima, mlijeku, o tome što i kada (ne)konzumirati. Zbog same složenosti ljudskog organizma i interakcija unutar čovjekovog tijela, još je mnogo nepoznanica o ljudskome zdravlju.

Motiv za stvaranje ovoga portala jest pomoć ljudima kako bi s lakoćom svladali svakodnevne izazove koje nam gluten i celijakija uzrokuju. Zbog toga vas pozivamo na suradnju, ukoliko imate informacije koje bi htjeli podijeliti s drugima, bilo da se radi o trgovini ili restoranu koji nude bezglutenske proizvode, akcijskim prodajama, zanimljivom receptu, članku ili poveznici na drugu internetsku stranicu, ili jednostavno želite podijeliti svoje iskustvo s drugima, javite nam se na e-mail adresu info@zivotbezglutena.com, a mi ćemo vašu priču ili informaciju rado objaviti!